Ponekad se može desiti da se vaš mali vrtni projekat sada pretvorio u mnogo veći i zahtevniji. Ovde Vam predstavljamo najsavremenije mini bagere na tržištu koji će zadovoljiti vaše potrebe za tim.

Iako čine najmanju klasu bagera, mini bageri nisu toliko mali koliko sugeriše njihovo ime. Mini ili kompaktni bageri mogu težiti do 850kg iako su male veličine, dolaze sa različitim i vrlo složenim karakteristikama.

Dakle, s tim u vidu, evo spiska 5 najboljih bagera ove godine:

1. Bobcat E32i 14 Compact

Težina: 3.258 kg

Upravlja se pomoću dizel motora sa 24,8 konjskih snaga i proizvodi maksimalni obrtni moment od 2.200 o / min. Dodatna karakteristika konfiguracije ovog modela je u tome što modeli sa dugačkim i ekspanzionim rukama imaju motore sa turbopunjačem kako bi se nosile sa dodatnim težinama.

Sva tri modela dolaze sa gumenim gusenicama, ali se i čelik nudi kao opcija. Gumene staze očigledno su nežnije na trotoarima, uređenim područjima i uzrokuju manje oštećenja površine. Međutim, oni nisu toliko izdržljivi kao čelične staze i mogu se boriti da dobiju vuču na slobodnim površinama.

Opcionalne funkcije kabine uključuju klima uređaj, deluke sedište, grijač i radio. Opcionalni deluk panel sa instrumentima dodaje poziciju gasa, start bez ključa i 5-inčni punog displeja.

Bobcatov fino podešeni hidraulični sistem omogućava glatku kontrolu i prelazak između različitih funkcija zahvaljujući priključku spojenim na kraju ruke. Lista odobrenih priključaka za Bobcat obuhvata šinu, kašike, paker, prekidač, rovokopač i kompaktor.

Bobcat je mini bager visokih performansi koji se isporučuje sa opcionalnim ručicama za podizanje. Pribor napravljen od Bobcata je kompatibilan samo sa bagerom. Opet, kao i ruke, većina naprednih funkcija nije standardna.

2. Caterpillar 301.5 Mini hidraulic

Težina: 1.673 kg

Dovoljan je da radi na uređenim površinama, pa čak i na nagnutim površinama. Caterpillar ima dve brzine, 1,4 mph i 2,7 km / h, oba su vodom hlađeni, četverotaktni, trocilindrični dizelski motor Caterpillar 3003, isporučujući do 17,4 konjskih snaga.

Caterpillar takođe dolazi sa dve lepe stambene opcije. Za kabinu i nadstrešnicu dobijate dovoljno prostora za skladištenje i kapuljaču. Kad je opremljen kabinom, uključene su i druge funkcije kao što su grejač, odmašćivač, unutrašnja svetla i brisači vetrobranskog stakla. Iako ne dobijate mnoge funkcije koje se vide u drugim kablovima, kao što su klima uređaji, radio, pokretanje bez ključa i prikaz boja.

Iako Caterpillar 301.5 nije najlakši ili najsnažniji bager, on je u mogućnosti da zameni dovoljno velikih bagera i dovoljno svetla za rad na nežnim površinama. Jedini nedostatak je fiksni donji hod koji može uticati na stabilnost i manevarnost koji rade u tesnim prostorima.

3. John Deere OG Compact

Težina: 4.790 kg

John Deere je veoma težak s obzirom da je mini bager. Iako je sa prostranim enterijerom i snažnim motorom, opravdano je.

Radi na 1,6-litarskom, četvorocilindričnom Yanmar dizel motorom, isporučujući 36 KS i 92 Nm obrtnog momenta i obrtaj do 2400 obrtaja u minuti. Motor je takođe vrlo efikasan uprkos svojoj veličini, jer njegov izduv koristi tehnologiju recirkulacije zajedno sa funkcijom automatskog isključivanja.

John Deere je takođe brži od prosečnog bagera. Sa maksimalnom brzinom od 4,2 km / h je brža od većine malih bagera. Zaptivka repa je takođe važna karakteristika, jer dolazi u nultom zamahu i smanjenom dizajnu za repa. Stoga se smanjuje oštećenje na zadnjem delu kućišta i čini ga manevarnim u tesnim prostorima.

John Deere je takođe vrlo prostran i isporučuje se sa potpuno zatvorenim kućištem kabina. Takođe se isporučuje sa gumenim ili čeličnim opcijama za opterećenje, ima ravnu podnožnu podlogu, držač za čaše, telefonsku stanicu za punjenje, sistem za kontrolu klime i displej koji pokazuje vreme rada, promene u hidraulici i nivoima motornog ulja.

Sve u svemu, John Deere 50G je snažna mašina. Nedostaci dolaze u obliku suviše skupog i suviše teškog za kompaktni bager.

4. Kubota Ultra-Compact K008-3

Težina: 998 kg

Kubota je vrlo lagana i dugačka, ali dovoljno snažnim za male gradilišta.

Sa 3-cilindričnim 44 ccm dizel motorom koji proizvodi 10,1 konjskih snaga, to definitivno nije najsnažniji motor koji možete pronaći. Iako je s obzirom na veličinu, funkcionalnost je visoka i takođe je u skladu sa US EPA-ovim pravilima emisije Tier IV iz 2008. godine.

Kubota ima dve brzine: 1,2 mph i 2,5 milja / h, iako je to ultra kompaktni bager, Kubota ima prostranu površinu operatora sa dugačkim podom i padobranima.

Sve u svemu, Kubota dostavlja mnogo po svojoj veličini. Sa podesivim podvozjem i sposobnim za dvostruko brzu vožnju, savršeno je za male radove iskopavanja. Međutim, bez opcije kabine ili nadstrešnice, bez skloništa od kiše ili snega, bez grejanja i klimatizacije. Ovo je mašina koja se neće nositi sa velikim poslovima, ali će biti savršena za manje projekte.

5. Takeuchi TB216 Compact

Težina: 1.770 kg

Uprkos činjenici da je se Takeuchi brendirao kao mali bager, njegov rep porastao za nekoliko centimetara. To će ometati njegovu manevarsku sposobnost, ali njegovo podizanje donjeg dela pomoći.

Ima trostruke prirubnice u svojim gumama koje podržavaju njihov strukturalni integritet na bilo kojoj površini.

Takeuchi primjenjuje pritisak na tla od 4,3 kilograma, čineći ga prilično laganim za rad u pejzažima. Okviri staze mogu da se šire i povuku, a kada se u potpunosti prošire, širina donjeg dela je 51,2 inča – što je čini stabilnijim u ovom režimu. Može čak i uvlačiti do 38,6 inča ako želite proći kroz uske otvore.

Pokreće ga Yanmar motor sa tri cilindra, 60 ccm, isporučuje 15 konjskih snaga i ima maksimalnu brzinu od 2.400 o / min. Njegova brzina kreće se između 1.4 mph i 2.6 milja / sat.

Takeuchi dolazi u kabini ili nadstrešnicu. U oba modela, stanica operatora je prostrana i udobna; poseduje velike podesive naslone za ruke koje pomažu u zamahu korisnika. Uključuje i jedinice za vizuelni prikaz koji pokazuju broj obrtaja motora, gorivo, satni broj i punjenje baterije. Nedostaju funkcije kabine kao što su grejač, klima uređaj, radio i displej u boji.

Takeuchi nije posebno brz ili vrlo snažan bager, ali po veličini je brz i ima puni udarac. Uprkos tome što je konvencionalni bager za bagere, njegov podignuti donji deo omogućava manevrisanje na čvrstim mestima.