NA ŠTA MORAMO PAZITI PRI KUPOVINI GUMENIH GUSJENICA?

Pri kupovini gumenih gusjenica budite pažljivi oko nekoliko stvari, jer postoje razni trgovci koji žele da obmane kupca:

SERIJSKI BROJ GUSJENICA

koji se dobija kada je gusjenica proizvedena. Serijski broj gusjenice je neophodna garancija za sve svetske proizvođače gusjenica.

TEŽINA U KG – MANJI PROFIL

Na tržištu postoje i lakše varijante, koje proizvode različiti proizvođači, tako da možete kupiti gusjenice čije karakteristike mogu odgovarati vašoj mašini.

Te gusjenice su lakše i tanje.

SKLADIŠTENJE

Pitajte proizvođača gde je gusjenica bila skladištena. Gusjenica je napravljena od smese gume i ima ograničen rok trajanja. Skladištena mora biti na tamnom, zatvorenom i suvom prostoru a u suprotnom može doći do cepanja gume. Kiša i sunce su najveći saveznik gusjenice.

GARANCIJA NA BROJ ČASOVA

Prodavac će vam dati garanciju na broj časova ( 2000 – 3000 časova) samo pitajte kako biste izveli kontrolu brojača sati i on je zaplombiran. Pitajte i kakav je postupak pri izvršenju garancije.

NE POSTOJE NEMAČKE GUSJENICE. Postoje trgovci iz Nemačke, ali gusjenice uvoze iz Kine. Ukoliko vas trgovac ubeđuje da su gusenice EU porekla, zamolite ga da vam izda dokument o EU poreklu.

20140716_153543