Beograd je doživeo potpuni preporod građevinske industrije uvođenjem  elektronskih dozvola, ali i politikom otvorenih vrata za investitore, tako da je građevinska industrija jedan od značajnijih pokretača ekonomije. Da bi se od ove srpske prestonice napravio grad  za ljude, potrebno je da se tranzitni saobraćaj koji danas prolazi kroz grad izmeni i to po uzoru na pozitivnu svetsku praksu.

Danas je Beograd grad kranova sa više od hiljadu gradilišta.Bas zbog toga se u ovom gradu izgrađuju tri saobraćajna prstena: obilaznica kao spoljni, autoputski prsten koji će uskoro biti u punom profilu od novosadskog puta do Bubanj potoka, srednji magistralni prsten čiji deo čini nedavno završen Bulevar heroja sa Košara, Pupinov most, obilaznica oko Borče, a započeta je izgradnja nastavka od mosta na Adi prema Rakovici i u pripremi je izgradnja mosta preko Ade Huje. Gradi se i unutrašnji magistralni poluprsten koji će u vidu novog gradskog bulevara povezati most na Adi sa Pančevačkim mostom.

Najbitnij državni projekat danas je beogradski metro. Izgradnjom ovog metroa, Beograd će značajno smanjiti potrebu za automobilima, koji zapravo prouzrokuju velike gužve i zastoje, kao i zagađenja. Pravci u kojima se Beograd danas razvija su izmeštanje industrije iz centra grada i pretvaranje tih područja u kompaktne stambeno – poslovne komplekse, spuštanje grada na reke koje su najveći neiskorišćeni potencijal Beograda i promena hijerarhije u saobraćaju u korist pešaka, biciklista i javnog gradskog prevoza, čime se pravi grad za ljude umesto za automobile. Izmeštanje industrijskih zona iz centra grada omogućiće izgradnju stambeno – poslovnih kompleksa.

Pored metroa i tri saobraćajna prstena, najveći infrastrukturni projekti su i dva nova mosta – novi savski most na mestu tramvajskog i most preko Ade Huje, kao i dva tunela koja predstavljaju logičko rešenje za Brdoviti Beograd – jedan koji će povezati savsku i dunavsku padinu i drugi ispod Topčidera. Prestonica je  pokretanjem građevinske industrije povećala budžet za finansiranje infrastrukturnih projekata i uređuje grad, a ukoliko Beograd bude imao dobru infrastrukturu i uređene javne površine, privlačiće nove investitore.

U ove svrhe angažovan je veliki broj građevinskih mašina poznatih brendova (CATERPILLAR, VOLVO, KOMATSU, JCB, TEREX, MONTABERT, YANMAR… ) kao što su: bageri, utovarivači, damperi, grejderi, rovokopači, drobilice, kamioni, valjci čijom se prodajom bavi i naša kompanija BITERRA RS. Glavni cilj je da se u Beogradu značajno podigne kvalitet života, a kako bi se to ostvarilo, on se ugleda i uzima najbolja iskustva od gradova kao što su Beč, Ljubljana ili Kopenhagen. Točak investicija koji je pokrenut dobiće dodatno na snazi i nizaće se jedan za drugim infrastrukturni projekti koji će uticati na uređenje grada.